Veelgestelde vragen

Collageen type 1
Huid, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen, bloedvaten, haar, nagels.

Collageen type 2
Gewrichten, tussenwervelschijven, strottenhoofd, luchtpijp, ribben, neus.

Collageen type 3
Huid, bloedvaten, weefsels nodig voor wondherstel.

Collageen type 4
Vliezen rondom organen, capillairen.

Viscollageen
Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid waardoor het goed mogelijk werd om het in een aantal cosmetische producten te verwerken.

Rundercollageen
Rundercollageen heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als viscollageen en is een populaire keuzen voor veel collageenproducten.

Varkenscollageen
Sinds enige jaren wordt ook varkenscollageen toegepast bij cosmetische rimpelbehandeling. Bovendien is dit collageen goed bewerkbaar, zodat het gemiddeld 1 jaar in de huid blijft zitten.

Plantencollageen
Plantencollageen verschilt het meest met dat van de mens. Het wordt in sommige cosmetische producten gebruikt om de huid een beschermende laag te geven.

Collageen is de belangrijkste structurele component van de huid. Verlies van collageen begint rond de leeftijd van 25-30 en collageen gaat verloren met een snelheid van 1,5 – 2% per jaar. Vanaf de leeftijd van 30 zou ideaal zijn om te starten.
Omdat ze zeer biologisch beschikbaar zijn. Ze fungeren als bouwstenen, vernieuwen de lichaamsweefsels, zoals huid, botten en gewrichten. De collageen peptiden kunnen fungeren als een boodschapper voor de cellen en de synthese en reorganisatie van nieuwe collageenvezels teweegbrengen, waardoor onze weefselstructuur wordt ondersteund.

Heeft u nog andere vragen?

U kunt uw vraag stellen door hieronder een reactie toe te voegen. Deze proberen we zo snel mogelijk te beantwoorden en/of direct te verwerken in de bovenstaande vragenlijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.